Veres Péter: életigenlés és derű

Megnyílt a Téli tárlat Beregszászban

2004. január 2., 09:00 , 155. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (RFKMF) kollégiumának Révész Imre kiállítótermében december 22-én a hatvanadik születésnapját ünneplő Veres Péter beregszászi festőművész és grafikus alkotásaiból nyílt kiállítás.

A művészt és családját, valamint a megjelent vendégeket és érdeklődőket dr. Orosz Ildikó, az RFKMF elnöke köszöntötte, majd Benkő György beregszászi festő és jó barát méltatta a kiállító alkotót és munkásságát. „A kezdeti időszakban alkotásaira a szigorú visszafogottság volt a jellemző, mely fokozatosan oldódott, s teltek meg alkotásai színes érzelmekkel” – mutatott rá a pályatárs.

Riskó György, a KMKSZ kulturális titkára, a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Ré­vész Imre Társaságának al­el­nö­­ke ünnepi beszédében arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, mekkora életszeretet, életvidámság tölti el a festőt, aki mindig újat tud mondani, mutatni arról a megszokott tájról vagy látványról, amely mellett mi naponta elmegyünk, munkásságával egy boldogabb, vidámabb világot tárva elénk.

A kiállításon megjelent alkotótársak közül a jubiláló művészt Horváth Anna és Hidi Endre keramikus is köszöntötte. A beszédeket követően a főiskola kórusa által előadott dalok a karácsony hangulatát idézték.

A kiállítás 2004. január 31-ig tekinthető meg.

Váradi Natália