Balesetekkel kezdődött az új év

2004. január 16., 09:00 , 157. szám
A szilveszter éjszakai beregszászi baleset következményei

A szilveszter és az új év első néhány napja, valamint az ortodox karácsony sem múlt el tragédiák nélkül Kárpátalja útjain. A megyei köz­lekedés­ren­dé­szet sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a múlt év utolsó napján öt közlekedési baleset történt a megyében, melyből kettő halálos kimenetelű volt.

A beregszászi járási Asztély­ban gyalogost gázolt halálra egy nagy sebességgel haladó Audi-100 típusú személygépkocsi. Ugyanaznap a munkácsi járási Kölcsény közelében, a Kijev–Csap útvonalon egy szoly­vai lakos Ford Sierra gépkocsijával áttért a szembe jövő forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy teherautóval. A személygépkocsi vezetője súlyosabb sérülésekkel átvészelte a balesetet, mellette ülő felesége viszont az ütközés következtében szörnyethalt.

Öt személy szenvedett különböző súlyosságú sérüléseket a beregszászi járási Gáton történt balesetben, ahol egy Honda személygépkocsi borult fel, miután vezetője elvesztette uralmát a jármű felett.

Ugyancsak szilveszterkor történt baleset az ungvári járási Eszeny és Tiszaásvány közötti útszakaszon, ahol egy magyar rendszámú VAZ 2106 Lada márkájú személygépkocsi ütközött az útszéli villanypóznának, majd az árokba borult.

Beregszászban néhány perccel éjfél előtt egy nyugati márkájú személygépkocsi ütközött a Muzsalyi utcán villanypóznának. A baleset szerencsére nem követelt emberáldozatot, ugyanakkor az elektromos vezetékben okozott szakadás miatt a város egy részében szünetelt a villanyáram-szolgáltatás a pezsgőbontás perceiben.

Ihor Sztefanec, a megyei köz­lekedésrendészet sajtószolgálatának vezetője a Kárpátaljának elmondta, múlt héten 13 közlekedési baleset történt a megyében, melyekben két személy életét vesztette, több mint tízen pedig különböző súlyosságú sérüléseket szenvedtek. Mindkét halálos baleset január 8-án következett be. Bótrágy közelében egy helyi lakos elvesztette uralmát Zsigulija felett, mely az árokba borult, a gépkocsivezető pedig belehalt sérüléseibe. A munkácsi járási Olbovica (Vilhovica) településen pedig egy helyi lakost gázolt halálra személygépkocsijával egy ismeretlen, akinek személyazonosságát máig nem sikerült megállapítani.

Baráth József