2004. február 6.

2004. február 6., 09:00 , 160. szám

„Én megyek előtted, a rögös utat elegyengetem, az ércajtókat betöröm, és a vas-zárakat leverem”.

Ézsaiás könyve 45:2

Akadályok, útvesztők, bezárt kapuk a keresztyén emberek életében is szoktak lenni. Sokszor történt már az életünkben, hogy olyan élethelyzetbe kerültünk, amiből nem láttunk semmilyen kiutat. Ilyen élethelyzetben volt Lót, amikor Szodomában megtámadták őt az erőszakos férfiak. De Isten adott kiutat ebből a nehéz helyzetből. Ilyen helyzetbe került Izrael népe, mikor Egyiptomból menekülve a Vörös-tenger partjához ért, és már nem volt út tovább. Ráadásul hátuk mögött ott jött az egyiptomi fáraó teljes haderejével. Isten a tenger kapuját nyitotta meg, így megmenekülhetett a zsidó nép. Isten mindenható Úr. Ez azt jelenti, hogy amikor mi is lehetetlen élethelyzetbe kerülünk, akkor hozzá kell kiáltanunk, és Ő megsegít bennünket. Isten megígérte, hogy aki Őt kéri, és aki hozzá imádkozik, azt meghallgatja.

Milyen erős vaszár az, amikor egy gyermek csökönyösen engedetlen a szüleivel szemben, és a szülők attól félnek, hogy végleg elzüllik gyermekük. Az ilyen szülők egyetlen reménysége csak az imádság lehet. Isten az imádságot teszi a kulcsává az ilyen vas-zárhoz és érckapuhoz hasonló helyzeteknek.

Bízz az Úrban, ha imádsággal tekintesz fel rá, akkor meghallgatja kérésedet és ledönti az eléd tornyosuló akadályokat.

Annak az Istennek, akinek nem volt akadály a Jézus Krisztus halála, hiszen feltámasztotta Őt, hogy lenne akadály a te gondod? Ő ezeket is félreteszi az útból és megsegít téged, csak imádkozz hozzá.

Lőrincz Attila nevetlenfalui református lelkész