Bátyú: Haladnunk kell tovább a keskeny úton

A KMKSZ alapszervezeteinek közgyűlései

2004. február 6., 09:00 , 160. szám

Bátyúban múlt vasárnap közel 150-en vettek részt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség helyi alapszervezetének éves beszámoló közgyűlésén. Az ülésen jelen volt Kovács Miklós, a szövetség megyei elnöke és Bartha Ferenc, a beregszászi járási középszintű szervezet alelnöke, megyei tanácsi képviselő.

„Küzdelmes, munkával teljes év áll mögöttünk. A KMKSZ helyi szinten is tette a dolgát, sajnálatos, hogy most mások „viszik tovább” az általunk elvégzett munkát. A közel kétezer magyar lakost számláló Bátyúban ma 750 tagja van a kulturális szövetségnek. Ez közös érdem: mindazoké, akik részt vesznek a megmaradást és a tiszteletadást célzó rendezvényeken és akik vállalják az ilyen-olyan pluszmunkát. Haladnunk kell tovább a keskeny úton. Fegyvereink a tisztesség, elhivatottság, kitartás, elvhűség” – mondta beszámolójában Szántó Edit alapszervezeti elnök.

Kovács Miklós, a szövetség elnöke a választások tétjéről, a rossz döntések távlati következményeiről szólt. „A választásoknak komoly tétje van – mondtuk el százszor, ezerszer, amikor itt volt az ideje. Most ki-ki a maga „bőrén” tapasztalhatja, mit jelent, amikor a választott képviselők döntési helyzetben nem a nekik bizalmat adók, hanem valamely hatalmi érdek szerint szavaznak a közösséget érintő kérdésekben. Ez komoly lecke, érdemes tanulni belőle. A KMKSZ továbbra is vállalja, hogy reális képet ad a valóságról, és mindig elmondja az igazságot. Lehetőségeink pillanatnyilag beszűkültek, ám a helytállás elvárásának most is becsülettel megfelelünk” – mondta a szónok.

A közgyűlés résztvevői végül döntöttek a szövetség járási és megyei közgyűléseire delegált küldöttek személyéről.

-nagy-