Egyenes, tiszta beszéd, tiszta gondolat

Karádi helyesírási verseny

2004. február 6., 09:00 , 160. szám

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség szervezésében idén január 31-én került sor a Karádi László pedagógus tiszteletére évente megrendezett helyesírási versenyre a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskolában.

A szervezők nevében dr. Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke köszöntötte a népes versenyzőtábort (idén 15 általános- és középiskolából 78 tanuló vett részt a megmérettetésen). „A magyar nyelv a magyar kultúra szerves része. Az anyanyelv tanulása nemes feladat. Célja az egyenes, tiszta beszéd, a tiszta gondolat elsajátítása, csiszolása” – hangsúlyozta az elnök.

A nyolc évfolyam feladatsorait a pedagógusszövetség módszerészei és a Rákóczi főiskola tanárai állították össze. A helyesírási verseny eredményeit szakmai zsűri értékelte.

A nyertesek: 5. osztály: Orbán Nikolett (Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium, BMG), 6. oszt.: Bárdos Dávid (BMG), 7. oszt.: Kiss Julianna (BMG), 8. oszt.: Oláh Szilvia (Mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskola), 9. oszt.: Balla Kitti (Mezőkaszonyi Középiskola).

A középiskolások versenyében Marselek Csilla (10. oszt., BMG), Tar Tímea (11. oszt., Nagy­­beregi Református Líceum) és Jánosi Györgyi (12. oszt., Nagy­beregi Református Líceum) bizonyultak a legfelkészültebbeknek. Ők hárman képviselhetik vidékünket a február 27–28-án Gyulán megrendezésre kerülő Implom József helyesírási versenyen.

Sz. Z.