Gólyákat avattak a beregszászi kertészek

Diákélet

2004. február 20., 01:00 , 162. szám

Múlt pénteken tartották gólyabáljukat a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Kertészettudományi Karának Határon Túli Tagozata Beregszászi Konzultációs Központjának idei elsős diákjai. A rendezvényre a Beregszászi 11. Sz. Ipari Szakiskola nagytermében került sor.

Az első évfolyamos hallgatókat Halászné dr. Zel­nik Katalin tagozatvezető üdvözölte. „Túl vannak az első félévi vizsgák „gyötrelmein”, ezért helyénvaló az ünneplés, az egymásnak való örvendezés. Remélem, még sokáig lesz kertészképzés Beregszászban, és a jövőben számos hasonló gólyabálra kerül sor itt” – mondta.

Az ünnepi műsor során az esemény kedvéért lánynak öltözött fiatalemberek versengtek a „tiszteletbeli hölgy” címért. Az idei év Stréberius-díját Komáromi Zoltánnak ítélték a szervezők, aki Dudics Évával egyetemben a Legérdekesebb Diák címet is kiérdemelte.

Az első évfolyamosok végül elmondták a hagyományos gólyaesküt, majd bécsi keringővel nyitották meg a reggelig tartó táncmulatságot (koreográfus: Szilágyi László).

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke, valamint dr. Csernicskó István rek­tor­helyettes.

ferenczi