A becsülettel végzett mun­­kán Isten áldása van

A KMKSZ alapszervezeteinek közgyűlései

2004. február 27., 09:00 , 163. szám

A Kárpátaljai Magyar Kul­turális Szövetség For­golányi Alapszervezete február 22-én, vasárnap tartotta ez évi közgyűlését a helyi általános iskolában.

A 15. jubileumi közgyűlésen Vass Mária alapszervezeti elnök beszámolójában kifejtette: minden évben más-más feladatokkal küzdött meg a KMKSZ, s szerepvállalásának köszönhetően ma már mindenki akadálytalanul vállalhatja magyarságát Kárpátalján, bár megoldandó feladatok továbbra is jócskán akadnak. „Úgy gondolom, reménykednünk kell, hogy jönnek még szebb idők a szövetség életében. Elérkeztünk egy olyan időszakhoz, amikor a semmiből kemény politikai erők ellenszervezetet próbálnak létrehozni. A mi legfontosabb feladatunk éppen ezért az, hogy ne higgyünk a suttogó propagandának, ne hagyjuk, hogy elámítsanak bennünket.”

Milován Jolán, a Nagyszőlősi Járási Középszintű Szervezet elnöke helyzetelemzésében egyebek között rámutatott: „Jelenleg a KMKSZ ellenzékbe szorult, de Szövetségünk gyakorlatilag 15 éve úgy teszi a dolgát, hogy mindig ellenzékben volt, és mégis működött, meg­valósította célkitűzéseit. Két év alatt a KMKSZ által Kárpátalja-szerte több mint 110 ezer magyar igazolványt igényeltek és kaptak kézhez. Csupán a Nagy­szőlősi járásban több mint 20 ezer magyar igazolványt adtunk ki. Úgy gondolom, elkeseredésre nincs okunk, mert a KMKSZ 110 alapszervezetében majd 42 ezer taggal teszi a dolgát, és a becsülettel végzett munkán Isten áldása van.”

A továbbiakban szó esett a „Szülőföldön magyarul” pályázat kifizetésével és a vízumkérdéssel kapcsolatos problémákról.

F. K.