Több vasat tart a tűzben a Mi Ukrajnánk?

Munkács – kezdetét vette a jelöltállítás

2004. február 27., 09:00 , 163. szám

Munkácson február 18-án kezdetét vette a polgármesterjelölt-állítás időszaka, mely március 3-án ér véget. A városi választási bizottság február 23. és március 15. között dönt az április 18-i polgármester-választáson indulni kívánó jelöltek bejegyzéséről.

Mint Jurij Pe­reszta, a munkácsi városi választási bizottság elnöke a Kárpátaljának elmondta, feb­ruár 23-ig csupán két jelöltállítási ülés jegyzőkönyvét kapta kézhez a választási bizottság. A jelöltek bejegyzéséhez szükséges okmányokat még egyetlen párt vagy szervezet sem nyújtotta be.

A Mi Ukrajnánk ellenzéki tömörülés kárpátaljai regionális képviselete sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a Proszvita munkácsi városi alapszervezete polgármesterjelölt-állító ülésén úgy döntött, Viktor Baloga parlamenti képviselőt, a Mi Ukrajnánk tömörülés kárpátaljai regionális képviseletének vezetőjét indítja az április 18-i polgármester-választáson. A munkácsi székhelyű Pod­karpatszki Ruszini Szövetség ugyan­csak jelöltállító ülésén hozott határozata értelmében a hivatalából az államfő rendelete által múlt év decemberében elmozdított Vaszil Pe­tyov­ka ex­pol­­gár­mestert kívánja indítani a megmérettetésen.

A Népi Demokrata Párt munkácsi városi szervezetének gyűlése egyes jelentések szerint ugyanakkor Nuszer Ernő jelölése mellett döntött.

B. J.