„Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben”

Szalagavató Nevetlenfaluban

2004. március 5., 01:00 , 164. szám

A Nevetlenfalui Középiskolában másodízben rendeztek szalagavató ünnepséget február 28-án. Az iskola dísztermében idén 27 végzős diákot köszöntöttek társaik és tanáraik.

„Elérkeztetek ahhoz a ponthoz, mikor mérlegelni, összegezni kell mindazt, amit eddig elértetek. Isten, haza, család, iskola, osztályközösség becsületbeli kérdés – ez a gondolat vezéreljen benneteket utatokon” – szólt a végzősökhöz Petráki Marietta igazgató.

A felnőtté válást jelképező zöld szalagokat az igazgató, valamint Budaházi Ella és Tóth Irén osztályfőnökök tűzték a diákok ünnepi ruhájára. Az osztályvezető tanárok meleg szavait követően a végzősök köszönték meg verssel, énekszóval szüleik és tanáraik munkáját, türelmét és gondviselését.

A stafétára tűzött osztályszalagok mottói „Az élet egyikünk számára sem könnyű, de hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, s ezt a valamit bármi áron el is kell érnünk” (Szilágyi Domokos) és a „Nem az a lényeg, hogy tanultunk, hanem az, hogy együtt voltunk. Együttlétünkben köztünk lebegett a szeretet” (Szalai László) idézetek voltak.

A 10. osztályosok rövid műsorral búcsúztatták az „öreg” diákokat, akik bécsi keringővel (Csűri Anna koreográfiája) nyitották meg a mulatságot.

F. K.