Töretlenül a magyarság érdekeiért

Tizenöt éves a KMKSZ

2004. március 5., 01:00 , 164. szám
Fodó Sándor és Kovács Miklós

A KMKSZ következetesen, s a magyar lakosság töretlen támogatásától kísérve tevékenykedik a kárpátaljai magyarság érdekeinek képviseletében – hangsúlyozták a KMKSZ megalakulásának 15. évfordulója alkalmából február 26-án Ungváron megrendezett ünnepi elnökségi ülésen.

Bensőséges és megható ünnepség keretében méltatta a tekintélyes jubileumot a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a Kárpát-medence első határon túli magyar érdekvédelmi szervezetének elnöksége. Kovács Miklós a jubileum alkalmából köszönetét és elismerését fejezte ki mindazoknak, akik az elmúlt másfél évtizedben önfeláldozó munkájukkal, nemegyszer példaértékű bátorságot és helytállást tanúsítva munkálkodtak a szövetség megteremtésén, s a helyi magyarság érdekeinek képviseletén, védelmén. „Köszönet illet mindenkit, aki a szövetség tagjaként, önzetlen munkájával vagy akárcsak szimpátiájával hozzásegítette szervezetünket a kárpátaljai magyarság számára fontos kérdések felvetéséhez, képviseletéhez és megoldásához. A KMKSZ az elmúlt években töretlenül, megalkuvást nem ismerve állt ki a magyarság számára létfontosságú ügyek mellett, s ez alkalomból szeretnék mindenkit biztosítani arról, hogy elszántságunk és elkötelezettségünk a magyar ügy mellett változatlan” – mondta az elnök.

Az ülést követően az elnökség tagjai köszöntötték az ezen a napon 64. születésnapját ünneplő Fodó Sándort, a KMKSZ első elnökét, jelenlegi tiszteletbeli elnökét, aki meghatottan beszélt arról, hogy az elmúlt másfél évtized igazolta azoknak az elveknek a helyességét, melyekre a KMKSZ épült.

ntk