Újabb áldozatai voltak a hidegnek

Egy csecsemő is megfagyott

2004. március 12., 01:00 , 165. szám

A fagyhalálos esetek 2003-as évi jelentős számú növekedését követően az idei év első két hónapja sem múlt el tragédia nélkül.

Január elején egy-egy ilosvai és beregszászi járási településen konstatálták a fagyhalál beálltát, a hónap végén pedig az ungvári járási Botfalván találtak holtan a járókelők egy 50 év körüli férfit a temető melletti árok­ban. A bírósági orvos szakértő szerint vele ugyancsak a hideg végzett.

Február elején egy férfi holttestére bukkantak az egyik munkácsi többlakásos panelház pincéjében. A patkányok által kikezdett holttestről a bírósági orvos szakértők megállapították, hogy ugyancsak a szervezet kihűlésének következtében állt be a halál.

Eduard Sztebljuk, a munkácsi határőr-parancsnokság szóvivőjének tájékoztatása szerint február 20-án a munkácsi járási kórházba szállítottak egy pakisztáni származású illegális bevándorlót, akinek végtagjain első- és másodfokú fagyási sérüléseket diagnosztizáltak az orvosok. A pórul járt illegális bevándorlónál február 22-én állt be a halál.

Néhány nappal ezelőtt újabb két hasonló eset következett be. Beregszászban egy 45 éves férfit találtak holtan a saját otthonában, aki halálra fagyott a fűtetlen lakásban. Ugyancsak a szervezet kihűlése következtében halt meg egy 46 éves férfi az ungvári járási Unggesztenyés (Linci) településen.

Végül március 6-án Ungváron, a Szabadság sugárúton egy csecsemő kihűlt holttestére bukkant egy kukázó nincstelen. A helyszínre kiérkező orvos szakér­tők megállapították, hogy a csecsemő halálát kihűlés okozta néhány órával azután, hogy a gyermekét megtagadó édesanya a kukába dobta őt.

B. J.