Megyei informatikai vetélkedő Nagyberegen

2004. március 26., 01:00 , 167. szám

Március 20-án a Nagyberegi Református Líceum adott otthont a megyei informatikai vetélkedőnek a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség szervezésében.

Az idei megmérettetésen 33 ifjú informatikus mérte össze tudását nyolc középiskola, líceum és gimnázium képviseletében. A résztvevők a programozó és a felhasználói kategóriában indultak. A feladatsorokat ezúttal is a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola szakemberei állították össze, melyek megoldására a tanulóknak 3 óra állt rendelkezésükre.

A háromtagú zsűri Kohut Attila, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanárának elnökletével a programozó kategóriában induló 7 versenyző közül Gulácsy Gergelyt, a Nagyberegi Református Líceum diákját vélte a legjobbnak. Őt követte Hapák József és Csoma Attila, a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium növendéke.

A felhasználói kategóriában első helyen Kovács Tímea végzett (Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium), második helyezést ért el Orosz Attila és Domokos Zsolt – mindketten a Tiszapéterfalvai Református Líceum diákjai –, s a harmadik helyen is két BMG-s diák osztozkodott: Balla Gyula és Dobos Sándor.

Váradi Natália