Elkészül a salánki étkezde

Végéhez közeledik az átépítés

2004. április 23., 10:00 , 171. szám

A Salánki Középiskola számára hosszú időn keresztül jelentett problémát, hogyan biztosítson több mint félezer diákja számára megfelelő étkezési lehetőséget. A múlt nyáron azután nekiláttak, hogy az eredetileg kazánháznak szánt, de raktárhelyiségként használt melléképületet átalakítsák erre a célra. Barta Józsefet, az iskola igazgatóját a munkálatok állásáról kérdeztük.

– Befejeztük a belső átépítést, a csempézést, a meszelést. Az Érdi Egymásért Alapítvány jóvoltából mosdókkal, bojlerrel, két gáztűzhellyel szereltük fel a konyhát, s kicseréltük a nyílászárókat is. Hátravan még a festés, valamint a konyha bebútorozása és felszerelése – vázolja a teendőket Barta József. – Az átépítés nagyrészt állami finanszírozásban történt, de jelentős segítséget kaptunk támogatóinktól, valamint a helyi lakosság áldozatkészsége is sokat segített.

A gázfűtéses étkezdében, ha elkészül, egyszerre legalább 50 gyerek tud majd étkezni, és két szakácsnő látja majd el a konyhai teendőket. Az új étkezde az iskola bázisán szervezett nyári táborok lebonyolítását is nagyban megkönnyíti majd.

Mint megtudtuk, várhatóan május végére fejezik be a munkálatokat, s akkor reményeik szerint ünnepélyesen is átadhatják majd az iskolásoknak a létesítményt.

Ferenczi Katalin