Kifosztották a viski templomot

A perselypénzért mentek

2004. április 23., 10:00 , 171. szám

A húsvéti ünnepek ideje alatt, vasárnapról hétfőre virradó éjjel kifosztották a viski Szent Miklós római katolikus templomot.

Az ünnepi szentmisére készülve a templom harangozója, valamint az egyik hittantanárnő észlelte, hogy betörők jártak a templomban és elvitték a teljes ünnepi perselypénzt.

A rablók az egyik 30x40 cm nagyságú rácsos ablakon keresztül hatoltak be a templomba, majd álkulccsal kinyitották a sekrestyébe vezető ajtót. Itt feldúlták a szentmiséhez szükséges kellékeket a pénz után kutatva, amit végül meg is találtak, hiszen még számolatlanul ott voltak a nagyheti szertartások pénzadományai. A fosztogatók megrongálták továbbá a Szent Antal a kis Jézussal szobrot és az ott található perselyt, valamint egy görög katolikus kézikeresztet. A behatolók nem gyalázták meg az oltáriszentséget, így indítékként kizárt a vallás elleni izgatás, és egyértelmű, hogy a bűnözők célja az ünnepi perselypénz megszerzése volt.

Az ügyben még folyik a nyomozás, a rendőrség jelenleg egy 14 és egy 15 éves fiatalt, valamint egy börtönviselt idősebb férfit gyanúsít a tett elkövetésével.

V. N.