Felújítják a fornosi és a tiszaásványi óvodát

Segítséget hoztak

2004. április 30., 10:00 , 172. szám

Kisebb küldöttség járt Kárpátalján az elmúlt héten Beregszászi Olga előadóművész vezetésével, melynek tagjai Bethlen Farkas, a "Juliánusz barát" közhasznú alapítvány elnöke, Verőce polgármestere, Reményik Zsuzsanna építészmérnök, valamint a Duna Televízió munkatársai voltak.

– Utunk célja, hogy barátaimmal, Bethlen Farkassal és Reményik Zsuzsannával meglátogassuk azt a két óvodát, amelyet a jövőben szeretnénk felújítani, valamint átadjuk azt a kisebb adományt, mely a kisszelmenci polgármester segélykérésére gyűlt össze a jótékonysági koncerteken – nyilatkozta lapunknak Beregszászi Olga művésznő, vidékünk szülöttje.

Bethlen Farkas kérdésünkre elmondta, az általa vezetett alapítvány eddig főként Erdélyben tevékenykedett, segítette az ottani magyarságot. "Tudván, hogy Beregszászi Olga erről a vidékről származik, arra kértem őt, segítsen olyan óvodák felkutatásában, amelyek felújításához módunkban állna hozzájárulni – mondta el a polgármester. – A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség közreműködésével a fornosi és a tiszaásványi óvodára esett a választás, melyekbe most el is látogattunk. Terveink szerint a szóban forgó intézmények felújítására még idén nyáron sor kerülne. Szeretnénk, ha folyamatosan, évről évre sikerülne elősegíteni további óvodák és iskolák felújítását, ugyanakkor szívesen látnánk, ha ehhez a helybéli felajánlók is hozzájárulnának."

Váradi Natália