Módosul a vízum és az igénylési űrlap

Vízumigénylés: jönnek az eu-s normák

2004. május 14., 10:00 , 174. szám

Május elsejétől fényképes a magyar nemzeti vízummatrica, a hónap közepétől pedig várhatóan változnak a vízumigénylési űrlapok is.

Május elsejétől a magyar nemzeti vízumra felkerül az útlevél tulajdonosának fényképe. Ugyancsak változik a vízummatrica színárnyalata, illetve rákerül az EU jelképe, a 12 csillag is – mondták el érdeklődésünkre a Magyar Köztársaság ungvári főkonzulátusán. A korábban kiadott vízumok ugyanakkor határidejük lejártáig érvényesek.

A jövőben megváltoznak a magyar beutazási vízumok igénylésére szolgáló űrlapok, mivel formailag hozzáigazítják azokat az európai uniós normákhoz. Az űrlapok végleges formája egyelőre nem ismeretes, információink szerint azonban várhatóan az új űrlapok a korábbihoz képest több kérdést tartalmaznak majd.

Az ungvári főkonzulátus munkatársai ismételten felhívják az utazóközönség figyelmét arra, hogy a Magyarországra gyakran utazóknak érdemes fénymásolatot készíttetni útlevelük fényképes és vízummatricás oldalairól, mivel ez új úti okmány igénylése esetén megkönnyíti a még érvényes beutazási vízum átvezetését az új útlevélbe.

-nagy-