Tomboló kutya Beregszászban

Pitbull támadt idős nőkre

2004. május 14., 10:00 , 174. szám

Beregszászban május 4-én a délutáni órákban a Puskin utca környékén egy vérszomjas pitbull keverék kutya támadt emberekre.

A 75 éves Anna nénit saját udvarában marta össze a tomboló eb, majd kiszabadulva az utcára, egy buszra várakozó alsóremetei 76 éves idős asszonynak rontott neki. A két sérültet a mentőállomás dolgozói szállították a beregszászi járási kórház baleseti sebészeti osztályára. Dr. Nagy Károly osztályvezető főorvos lapunknak elmondta, az egyik hölgy sokkot kapott az őt ért megrázkódtatástól, ami nem is csoda, hiszen mintegy 40-45 kutyaharapást számoltak össze végtagjain, míg a másik áldozaton közel húsz sebet kezeltek. Az idős nők megkapták a szükséges védőoltásokat, de felépülésük előreláthatólag hosszabb időt vesz majd igénybe.

A beregszászi járási belügyi főosztály tájékoztatása szerint másnap előkerült a vérszomjas eb, melyet paradox módon az ügyben indított adminisztratív eljárás idejére visszaadtak a tulajdonosoknak. A véreb további sorsáról a bíróság hivatott döntést hozni, amely várhatóan elrendeli majd a kutya elaltatását. Gondatlanságért valószínűleg ugyancsak felelősségre vonás vár a kutya tulajdonosaira – ez ügyben szintén a bíróság fog majd dönteni.

B. J. – F. K.