"Kettős kapocs fogott össze"

2004. június 11., 10:00 , 178. szám

Örömteli szívvel és Isten iránti hálával számol be a Szürtei Református Egyházközség az elmúlt hétvégéről, melyen a debrecen-nagytemplomi testvérgyülekezetünk 42 fős küldöttségét látta vendégül.

Vendégeink szombaton presbitereinkkel és fiataljainkkal a szolyvai emlékparkba és a Vereckei-hágóhoz látogattak. Hálát adtunk Istennek azért, hogy elődeinket egy nemzetté formálta, hazát kaptunk Tőle, és évszázados üldözések között is megőrzött minket.

A vasárnap délelőtti istentiszteleten ez alkalommal az Igét Balog Margit adjunktus olvasta, és dr. Vad Zsigmond, a nagytemplomi gyülekezet lelkésze magyarázta. Ezt követően dr. Csabina Sándor gondnok néhány kedves köszöntő szó mellett a Magyarországi Református Egyház címerét ábrázoló, selyemszállal készített képet adott át gyülekezetünknek.

A Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon is vendégül látta a debrecenieket, ahol a gyerekek műsorral köszöntötték őket, majd Katkó László, az intézmény vezetője beszámolt az otthon és kis lakói múltjáról, valamint az ott folyó áldásos munkáról. Istenbe vetett hitünk és magyarságunk, e kettős kapocs olyan szoros lelki közösséggé formált minket, mely határokon átívelve imádságos szívvel munkálkodik Isten országa terjedéséért és nemzetünk jövőjéért.

Kótyuk Zsolt slp.