Szeretnél boldog lenni?

IX. Munkácsi Katolikus Ifjúsági Találkozó

2004. június 11., 10:00 , 178. szám

A Szent Márton-székesegyházban rendezték meg június 5-én, szombaton a IX. Munkácsi Katolikus Ifjúsági Találkozót. Közel 260 fiatal érkezett az eseményre, az egyházmegye szinte valamennyi egyházközségét képviselve.

"Kérjük az Úr Isten segítségét, hogy Isten Szentlelke világosítsa meg a szívünket, értelmünket, és a Pünkösdi Lélek gyújtsa szívünket arra a szeretetre, amely az igazi boldogságra vezet minket" – mondta Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye püspöke a résztvevőket köszöntve.

Roska Péter atya, az esztergomi szeminárium spirituálisa arról beszélt, hogy mi az igazi boldogság, miben kell keresni és hol található meg. "Keressük Isten szeretetét, mert ez a legfontosabb kincs és ez tesz igazán boldoggá"– hangsúlyozta.

Az előadást követően a fiatalok kiscsoportos beszélgetéseken vitatták meg a témával és a hallottakkal kapcsolatos gondolataikat. Az ebédet követően a résztvevők végigjárták az Öröm Útját a feltámadt Jézusról elmélkedve. A találkozó ideje alatt a fiataloknak lehetőségük volt szentgyónáshoz járulni és részt venni a szentségimádáson. Az egész napos rendezvény szentmisével ért véget.

Váradi Natália