Új helyre költözhet az orvosi rendelő

Fejlesztés Nagypaládon

2004. június 11., 10:00 , 178. szám

A 2001. évi tiszai árvíz következtében a nagyszőlősi járási Nagypaládon balesetveszélyessé vált a falu orvosi rendelője. A község nem kapott állami segítséget az épület felújítására, így abban máig áldatlan állapotok uralkodnak. Az előszobában leszakadt, csöpögő plafon, a rendelőben vizes fal fogadja a betegeket.

A szóban forgó épület meglehetősen elavult, így a községi tanács nemrég úgy határozott, máshol helyezi el az ambulanciát. A választás a helyi középiskolára esett, melynek egyik szárnyában több helyiség áll évek óta üresen.

Az épületrész felújításához még 2003 őszén kezdtek hozzá a tanács megbízásából. Azóta két nagy teremből 8 kisebb helyiséget alakítottak ki, a tervek szerint ezek egyikében fogorvosi rendelő is helyet kap majd, egy másikat pedig kórteremként kívánnak hasznosítani.

"A fogorvosi rendelő modern felszerelését pár éve a szomszédos Tiszapéterfalván működő Határőr Kft-től kapta a község. Ha korszerű rendelőnk is lesz, már csak egy jó szakembert kell majd idecsábítanunk" – mondja bizakodón Botos Csaba, a község tanácselnöke.

A 30 ezer hrivnyás összköltségű munkát a községi tanács költségvetéséből finanszírozzák. Ugyanakkor a tanács szeretné elérni, hogy a járási tanács vállalja át legalább a költségek 30%-át. A tervek szerint az új rendelő augusztusra készül el.

Ferenczi Katalin