A beregszásziak játszották a nyitóelőadást

Határon túli magyar színházak fesztiválja Kisvárdán

2004. június 25., 10:00 , 180. szám

A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház előadásával nyílt meg múlt csütörtökön Kisvárdán a Határon túli magyar színházak XVI. fesztiválja.

Társulatunk ez alkalommal Juhász Ferenc A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából című költeménye alapján készült darabját mutatta be a Gyulai Várszínházzal közös produkcióban, Törőcsik Mari vendégszereplésével. A június 26-ig tartó seregszemlén összesen 33 előadást láthatnak a színházkedvelők a település három színpadán, továbbá öt erdélyi bábszínház kilenc bábelőadást rendez gyerekeknek.

A legtöbb társulat Erdélyből érkezik a fesztiválra, így fellép a csíkszeredai, a gyergyószentmiklósi, a kolozsvári, a marosvásárhelyi, a nagyváradi, a sepsiszentgyörgyi, a szatmárnémeti, a székelyudvarhelyi és a temesvári színház. Szerbia-Montenegróból négy társulat: a szabadkai Kosztolányi Színház és a Népszínház, illetve az újvidéki és a vajdasági teátrum a résztvevő. A Felvidékről a dunaszerdahelyi, a kassai és a révkomáromi színház szerepel a versenyprogramban.