Hírek

2004. június 25., 10:00 , 180. szám

Szlovák iskola Ungváron

Szlovák oktatási nyelvű iskola kezdi meg működését Ungváron az új tanévben. A tanintézetet a megyeszékhely 20. számú középiskolájában hozzák létre az itt már korábban működött szlovák osztályok bázisán.

A fatemplomokért

A múlt héten Ungváron elfogadták a faépítészeti emléknek számító kárpátaljai kultikus létesítmények megóvásának 2010-ig szóló regionális programját. A megyében a múlt évi állapotoknak megfelelően 118 fatemplomot tartanak nyilván, amelyek közül 64 nemzeti jelentőségű. Ezeknek a templomoknak a zöme folyamatosan működik, de 40 állapota balesetveszélyes, erősen leromlott állagú.

Gyermeküdültetés

Megkezdődött a gyermeküdültetési idény Kárpátalján. A megyében létesült 520 gyermek- és ifjúsági táborból 471 (86%) már fogadja a szünidős diákokat. Mostanáig 53 ezer gyermek üdült vagy üdül a táborokban. Ezeket a létesítményeket legjobban a Perecsenyi, Técsői, Ökörmezői, Szolyvai, Rahói és Ilosvai járásokban készítették elő a tanulók fogadására. Gyengébb színvonalon teljesítettek az Ungvári, Nagybereznai és Volóci járások.

Nagy János

Kinevezés

Június 16-án Ivan Rizak kormányzó, a megyei állami közigazgatási hivatal (MÁKH) elnöke bemutatta a mezőgazdasági főosztály munkatársainak új vezetőjüket - Mihajlo Dancsát. A MÁKH sajtószolgálatának tájékoztatása szerint kinevezéséig az idén 50 éves Dancsa az "Uzshorodszkij" állami gazdaság igazgatója volt.

B. J.