"Nem vagytok egyedül, nem lesztek egyedül..."

Végzőseit búcsúztatta a Tiszapéterfalvai Református Líceum

2004. június 25., 10:00 , 180. szám

Ünnepélyes tanévzáró keretében búcsúztatta idei 31 végzősét a Tiszapéterfalvai Református Líceum június 19-én, szombaton.

A tivadarfalvai református templomban tartott hálaadó istentiszteleten Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület főjegyzője igehirdetésében azzal biztatta a végzős diákokat, hogy nem üres kézzel, szívvel, és nem üres elmével indulnak az előttük álló útnak. "Ebben az intézményben igyekeztek szíveteket megtölteni szeretettel és minden lelki tudással, felvértezni benneteket az életre, melynek küszöbén álltok. Szívetekben hála kell legyen szüleitek, iskolátok, egyházatok iránt. Kedves fiatalok, nem vagytok egyedül, és nem lesztek egyedül..." – mondta a főjegyző.

Az ünnepség a líceum udvarán folytatódott. A ballagókat köszöntötte dr. Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke, Illés István, a Tiszapéterfalvai Községi Tanács vezetője, Virág László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség helyi alapszervezetének elnöke. A hálaadó ünnepség magyarországi vendégei voltak Zilahi Kálmán, a Kecskeméti Ifjúsági Egyesület titkára, valamint Pál Jenő, a Kecskeméti Református Egyházközség presbitere.

A szalagavatón kapott zöld szalagok helyébe piros színű kitűzőket kaptak a végzősök, akik énekes-verses műsorral búcsúztak iskolájuktól. A líceum idei második évfolyamának növendékei jókívánságokkal és beregi szőttes tarisznyával, vándorbottal bocsátották útjukra a ballagókat.

Ballagás: Elbocsátó, szép üzenet

ferenczi