Megújul a Fertősalmási Általános Iskola

A Johannita Segítő Szolgálat Kárpátalján

2004. július 2., 10:00 , 181. szám

A Johannita Segítő Szolgálat magyarországi szervezete 2000-től van jelen Kárpátalján, s a Beregszászi 6. Sz. és a Beregújfalui Általános Iskola után idén a Fertősalmási Általános Iskola korszerűsítését segíti.

A fertősalmási iskola az 1960-as években épült. 2003 őszén állami támogatással az intézménybe bevezették a gázt, s két korszerű kazánt is üzembe helyeztek. A továbbiakban a vízvezetékrendszer felújítását, az elektromos hálózat modernizálását, állmenyezet kialakítását, az asztalosmunkák felújítását, valamint két osztályterem padlóburkolatának cseréjét tervezi az iskola vezetősége. A szóban forgó munkálatok összköltségének 70%-át vállalta magára a Johannita Segítő Szolgálat, azzal a feltétellel, hogy a fennmaradó részt a Nagyszőlősi Járási Oktatási Osztály finanszírozza. Miután erről április 14-én megállapodás született, májusban el is kezdődhettek a munkálatok.

"A legelső cél az elavult, életveszélyessé vált víztorony felújítása. A 18 köbméteres tartályt tartó torony, mely egyébként az iskolán kívül 40 porta vízellátását is biztosítja, újabban dőléssel fenyeget, veszélyt jelentve ezzel egy szomszédos családi házra is. A korrodált elemeket át kell hegeszteni" – tájékoztatta lapunkat Bücs Mihály iskolaigazgató.

Az általános iskola és a Johannita Segítő Szolgálat közötti szerződés a projekt befejezésének határidejeként augusztus 10-ét jelöli meg, de az igazgató véleménye szerint a tervezett munkálatokkal már júliusra elkészülnek.

Most már csak egy álma van a fertősalmási tanintézmény igazgatójának, nevezetesen, hogy az iskolának legyen végre tornaterme, amely a testnevelési órák mellett az iskolai rendezvényeknek is helyet ad majd.

ferenczi