Bűn-tény

2004. július 9., 10:00 , 182. szám

Nem élte túl a felesége késszúrását

A szerednyei kórház ügyeletes orvosa késő este arról értesítette a rendőrséget, hogy a mentő beszállított egy 52 éves andrásházi (Andrijivka) lakost, akit megkéseltek. A szerencsétlen ember életét sajnos nem tudták megmenteni az orvosok. Mint a nyomozás során kiderült, a férfibe egy családi veszekedés során a felesége döfte bele a konyhakést – közli a megyei belügyi főosztály sajtószolgálata. Az ügyben folyik a nyomozás.

Sikertelen öngyilkossági kísérlet

Súlyos állapotban szállítottak a csapi kórházba egy 16 éves helybeli lányt, aki gyógyszerek túladagolásával kívánt véget vetni életének. Az esetről hírt adó rendőrségi sajtószolgálat közlése szerint a csapi orvosok elsősegélyben részesítették az öngyilkosjelöltet, majd a megyei klinikai kórházba szállították. Élete szerencsére nem forog veszélyben.

Dácsára vitték és megerőszakolták

A Munkácsi Városi Ügyészségen tett feljelentést erőszak miatt egy 22 éves nő. Mint az ügyészség nyomozói megállapították, előző este két férfi – egyiküket az áldozat ismerte – felajánlotta, hogy hazaviszik motorkerékpáron. Azonban nem a lány lakhelye irányába haladtak, s amikor egy városszéli, kihalt utcába értek, a nő már érezte, hogy baj van. A férfiak egy hétvégi telken épült háznál álltak meg, s megerőszakolták áldozatukat. A belügyi sajtószolgálat tájékoztatása szerint a rendőrség körözést adott ki a két szökésben lévő férfi ellen.

Megverte és megerőszakolta áldozatát

A rendőrségre érkezett bejelentés szerint számos sérüléssel az ilosvai járási kórházba szállítottak egy 63 éves kovácsréti (Kusnica) nőt. Az áldozat elmondta: házába az éj leple alatt egy ismeretlen hatolt be. A férfi kegyetlenül összeverte, majd megerőszakolta szerencsétlen áldozatát. Mint a nyomozók megállapították, a brutális cselekményt egy 31 éves helyi lakos követte el, akit már másnap sikerült őrizetbe venni – jelentette a megyei belügyi főosztály sajtószolgálata.

Vinnicai narkósok

A Técsői járásban előzetes bejelentés nyomán rendőrök szálltak ki egy alsóbisztrai (Nizsnij Bisztrij) 79 éves idős asszony házához. Rajtaütésszerű akciójuk során három Vinnica megyei lakost vettek őrizetbe, akiktől fél kilogrammnyi marihuánát koboztak el.

Összeállította: Baráth József