Egy sportos lány fejére került a korona

Miss Kárpátalja - 2004

2004. július 9., 10:00 , 182. szám

Idén is nagyszabású show keretében zajlott a "Miss Kárpátalja – 2004" Regionális Szépségverseny Ungváron. A múlt szombaton, a megyei ukrán zenei-drámai színházban megtartott döntőn 15 leányzó versengett a legszebbnek járó koronáért és az országos Miss Ukrajna versenyen való indulás jogáért.

Az Initia Event Management és a "Miss Nyugat-Ukrajna" Nemzeti Bizottság által szervezett májusi előválogatókon a megye szinte valamennyi csücskéből került résztvevő a rangos verseny döntőjébe. A lányok Ungvár, Nagyberezna, Perecseny, Munkács, Szolyva, Ökörmező, Rahó, Beregszász, Nagyszőlős, Huszt és az Ungvári járás képviseletében léptek színpadra, igyekezve meghódítani a közönséget, illetve a divatszakemberekből álló zsűrit.

A bemutatkozó felvonuláson a konferansziék név és sorszám szerint mutatták be a koronára pályázó lányokat. A verseny során a lányok az OXYGEN divatüzlet sportos öltözékeiben, az ELIT nyári kollekciójának egyedi tervezésű ruháiban, végül alkalmi viseletben vonultak a színpadra. A legnagyobb sikerük – érthető módon – mégis az ezüst-aranyszín fürdőruháknak volt.

A verseny egyes fordulói között zenés-táncos műsorszámok szórakoztatták a jelenlévőket. Fellépett többek között a Blitz táncegyüttes, a megyei filharmónia kamarazenekara, a Tabula Rasa rockzenekar.

A fináléban a versenyeredményeket Zorjana Zinovjeva, a "Miss Kárpátalja" Regionális Szépségverseny igazgatója, a zsűri elnöke hirdette ki. A díjazottak: közönségdíjas – Mitrak Miroszlava (Ungvári járás), Miss Press – Jana Ruszin (Ungvár), Miss Foto – Natalia Marjan (Nagyszőlős). Az idei regionális szépségverseny III. udvarhölgye – Oleszja Kabacij (Munkács), II. udvarhölgye Vitalija Valykina (Rahó), I. udvarhölgye – Miroszlava Korosztelyova (Szolyva). A verseny győztese, a "Miss Kárpátalja – 2004" cím büszke birtokosa az ungvári Nagyija Omelycsenko lett. A szépségkirálynői koronát a tavalyi verseny legszebbje, Olena Popova adta át Nagyijának.

A résztvevők díszoklevelet, virágcsokrot, valamint egy-egy kozmetikai ajándékcsomagot vehettek át, a díjazottak ezenkívül egy-egy Romanson márkájú órával és a szponzorok által felajánlott értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak. A szépségkirálynő ajándékai között szerepelt egy márkás fürdőruha, valamint egy utazás a csodálatos Egyiptomba.

A nyolcas számmal versenyző 18 éves szépségkirálynő, Nagyija Kijevben született, évekig élt a Krímen, és négy éve költözött családjával Ungvárra. Jelenleg az Ungvári Állami Informatikai, Közgazdasági és Jogi Főiskola hallgatója. Könyvelő szeretne lenni, beszél angolul, hobbija az atlétika. "Szeretem a mozgást, a sportos életvitelt. Korábban nem foglalkoztam modellkedéssel, eddig meg sem fordult a fejemben, hogy megpróbálkozzam a divatszakmával. A versenyen 15 éves kishúgom és a barátom izgult értem" – nyilatkozta a Kárpátaljának az aranyszőke, bájos mosolyú Nagyija.

P. Zs.