Huszonegy gyilkosság fél év alatt

Sajtótájékoztató az ügyészségen

2004. július 23., 10:00 , 184. szám

Az idei esztendő első felében a múlt év azonos időszakához képest valamelyest romlott a kriminológiai helyzet a megyében: a tavalyi 1394-gyel szemben idén 1546 súlyos bűncselekményt követtek el, a különösen súlyos esetek száma pedig 148-ról 170-re növekedett - hangzott el a megyei ügyészség vezetőinek múlt heti sajtótájékoztatóján.

Gerevich Miklós, a megyei ügyész első helyettese a Kárpátaljának elmondta: mind a 21 idén elkövetett gyilkosságot (2-vel több, mint a múlt év első hat hónapjában) felderítették, elkövetőik ügyében pedig vagy máris ítélet született, vagy a bíróság ítéletére várnak. Kárpátalja az egyetlen olyan megye Ukrajnában, ahol valamennyi idén elkövetett gyilkosságot felderítették.

Volodimir Lemak megyei ügyész szerint aggodalomra ad okot a gyermekek által elkövetett bűncselekmények 22%-os növekedése. Folyó év első felében 406 bűncselekményt követtek el kiskorúak, ami 65-tel több a tavalyinál.

A gazdasági szektorban elkövetett bűncselekmények ügyében 165 bűnügyi eljárást indított az ügyészség, többek között 25-öt megvesztegetésért.

B. J.