Iskolai kirándulások: csak rendőri kísérettel?

2004. július 23., 10:00 , 184. szám

Ezentúl valamennyi autóbusszal kirándulni induló gyermekcsoportot a közlekedésrendészet gépkocsijának kell kísérnie.

Az állami közlekedésrendészet tájékoztatása szerint a rendelkezést az indokolja, hogy az utóbbi időben az ország útjain mind gyakoribbakká váltak az olyan balesetek, amelyekben az éppen ilyen autóbuszokban utazó gyerekek sérültek meg. A jövőben így valamennyi kirándulást előzetesen egyeztetni kell majd a megyei oktatási főosztállyal és a közlekedésrendészettel.

A megyei oktatási főosztályon kapott információ szerint minden egyes kirándulást engedélyeztetni kell a főosztályon. A tanintézménynek kérelmével először a járási/városi oktatási osztályhoz kell fordulnia, mely a megyei főosztályhoz továbbítja azt jóváhagyás céljából.

A megyei közlekedés-rendészet tájékoztatása szerint minden utaztatást egyeztetni kell a közlekedésrendészet helyileg illetékes osztályával, s meg kell rendelni a kísérő gépkocsit. Attól függetlenül, hogy egy vagy több autóbusz szállít gyermekeket, minden esetben szükség van a rendőrség kísérő gépkocsijára. Ez azonban drága mulatság lesz az iskoláknak, ugyanis a kísérő gépkocsi igénybevétele kilométerenként 3 hrivnyába kerül.

Baráth József