KMKSZ BJSZ: Nő a szövetségre nehezedő nyomás

Ülésezett a KMKSZ BJSZ választmánya

2004. július 23., 10:00 , 184. szám

Július 14-én tartotta soros ülését a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Beregszászi Járási Középszintű Szervezetének választmánya.

Az ülésen dr. Brenzovics László, a KMKSZ alelnöke tájékoztatta a jelenlévőket a Rákóczi főiskola épületének tulajdonjoga körüli újabb bonyodalmakról, illetve az ukrajnai elnökválasztással összefüggő kérdésekről. Mint kifejtette, a jelenlegi politikai helyzetben egyre nagyobb a szövetségre gyakorolt nyomás, bizonyos politikai erők igyekeznek ellehetetleníteni a KMKSZ és az ahhoz közeli intézmények működését.

A középszintű szervezet munkájáról a szövetség tavaszi közgyűlése óta eltelt időszakban Bakancsos László elnök tartott beszámolót, majd előterjesztése nyomán a választmány döntött az év második felének több rendezvényével kapcsolatban. Így például eldőlt, hogy idén augusztus 28-án rendezi meg a középszintű szervezet immár hagyományos, s egyre népszerűbb közös nyári kirándulását, melyen ebben az évben 168-an vehetnek részt a 35 alapszervezetből.

-lia-