Szőlősgyula: az örömnek ideje

Falunap Szőlősgyulán

2004. július 30., 10:00 , 185. szám

Július 25-én Szőlősgyulán nagy sikerű falunapi ünnepséget tartottak, melynek ezúttal Angliából érkezett vendégei is voltak.

Az ünneplőkre Kádár Jenő református lelkipásztor kérte Isten áldását, hangsúlyozva, hogy rendelt ideje van az örömnek, az Istennek tetsző ünneplésnek is. A tiszteletes egyben köszöntötte a London közeléből érkezett református híveket, akik egy hetet töltenek vidékünkön.

Csetneki Katalin, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség helyi alapszervezetének elnöke ünnepi beszédében a gyökereket jelentő szülőhely fontosságáról beszélt, mely kötődés erőt adhat a mindennapok nehézségeinek leküzdéséhez. A község lakosai nevében a kisiskolások megkoszorúzták a sztálini lágerekbe hurcolt helyi áldozatok emlékművét.

A továbbiakban népi gyermekjátékokat adtak elő a Szőlősgyulai Általános Iskola növendékei, fellépett a helyi református gyülekezet női kara, táncos produkciókat mutattak be a szőlősgyulai stúdiósok.

A bográcsfőzőverseny eredményeként 350 liter ízes bográcsgulyás került a vendégsereg elé. A délutáni sportvetélkedőt követően a Csetneki zenekar reggelig "húzta" a gyulaiak nótáját.

-ferenczi-