Több mint száz gyerek tanul angolul Beregszászban

Angol nyelvű bibliatábor - tizenegyedszer

2004. augusztus 6., 10:00 , 186. szám

Vasárnap a hagyományoknak megfelelően református istentisztelettel vette kezdetét az angol nyelvű bibliatábor, mely ezen a héten zajlik Beregszászban. A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) által 11. alkalommal megrendezett nyári tábor résztvevőire, valamint külföldi vendégeire Taracközi Ferenc helyi lelkész kérte Isten áldását.

A megnyitó a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Kölcsey Ferenc Szakkollégiumában folytatódott, ahol dr. Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke köszöntötte a résztvevőket, illetve beszélt a tábor történetéről és célkitűzéseiről. Az elnök bemutatta Lizák Katalint és Híres Emőkét, a Rákóczi főiskola angoltanárait, akik idén megszervezték a nagy hagyományokra visszatekintő tábort, és ezzel átvették a jelképes stafétabotot Csizmár Saroltától, a rendezvény egyik elindítójától és korábbi szervezőjétől.

Az idei táborban 11, Angliából, Walesből, Írországból, az Egyesült Államokból és Magyarországról érkezett vendégtanár, valamint a Rákóczi főiskola – szakmai gyakorlatukat töltő – angol szakos hallgatói foglalkoznak a gyerekekkel.

A tábor programjainak a Beregszászi 6. Számú Általános Iskola, a résztvevőknek a Kölcsey Ferenc Szakkollégium adott otthont. A táborzáróra péntek este kerül sor, amikor a fiatalok korcsoportonként adnak számot a tanultakról.

Badó Zsolt