Fergeteges buli a Borzsa-parton

Aréna 2004 Fesztivál

2004. augusztus 13., 10:00 , 187. szám

A benei Borzsa-part immár negyedszer adott otthont az elmúlt hétvégén a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ) által rendezett Aréna Fesztiválnak. Kárpátalja legnagyobb nyári ifjúsági rendezvénye idén is számos csemegével, meglepetéssel szolgált több mint kétezer sátorozni, bulizni, szórakozni vágyó fiatalnak.

A számos közéleti személyiség jelenlétében múlt csütörtökön megrendezett tábornyitó ünnepségen Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke a szervezőket és a táborlakókat arra kérte, hogy tekintettel a rendezvény népszerűségére, segítsenek abban, hogy jövőre is legyen Aréna Fesztivál. A táborlakók reakcióiból ítélve azonban az elnök nyitott kapukat döngetett. Az első ízben még 2000-ben megrendezett fesztivál ugyanis a jelek szerint mára szerves részévé vált a helyi fiatalság nyári programjának, rajtuk tehát semmi sem múlik majd.

A "törzsvendégek" szemmel láthatólag már magától a tábor szellemétől és egymás társaságától jól érezték magukat, akiknek azonban ez és a folyópart nyújtotta kikapcsolódási lehetőség kevés lett volna, azoknak a szervezők kínáltak ezúttal is a korábbi évekhez hasonlóan bőséges és sűrű programot a fesztivál négy napjának szinte minden percére. Volt test- és pólófestés, strandröplabda és -foci, kötélhúzás, járások közötti vetélkedők, bográcsfőzőverseny, íjászbemutató, táncház, továbbá a közkedvelt motoros bemutató és az elmaradhatatlan iszapbirkózás, szépségverseny, valamint Dj- és karaokéshow.

A fesztivál legnagyobb vonzerejét immár évek óta a helyi viszonylatban páratlan könnyűzenei program adja, s a kilátogatóknak ezúttal sem kellett csalódniuk. A hajnalig tartó bulik vendégei voltak Magyarországról a Kozmix, a Fankadeli, a V-tech, az Amnézia és a NOX, valamint számos helyi banda is bemutatkozási lehetőséget kapott. A találkozó fénypontját mindazonáltal a Bikini együttes vasárnap esti fellépése jelentette. A kilátogatók számából és a hangulatból ítélve a kilencvenes évek elejének magyar sztáregyüttese nemcsak a mára középkorosztállyá nemesült nemzedék szívét dobogtatta meg.

(A Bikinivel készült interjúnk)

Ferenczi Katalin