Hírek

2004. augusztus 13., 10:00 , 187. szám

Ungtarnóc – égett a búzatábla

Az Ungvár melletti Ungtarnóc közelében a Konik farmergazdaság dolgozói arra lettek figyelmesek, hogy egy búzatáblán átívelő magasfeszültségű villamos vezetékből szikrák hulltak alá, s ettől meggyulladt a búza. A Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma megyei főosztálya sajtószolgálatának közlése szerint négy tűzoltóegység vonult a helyszínre, s rövid időn belül lokalizálták a tüzet, így 31 hektárnyi területen sikerült megakadályozni a termés megsemmisülését. A tűz által okozott kár előzetes becslések szerint így is jelentős, mintegy 22 ezer hrivnyára rúg, a farmergazdaság kb. 30 tonnányi búzaterméstől esett el. A vizsgálat előzetes eredményei szerint a tüzet a villamos vezeték elöregedése okozta

Öngyilkosok: borotva, kötél, háztető

Az elmúlt napokban újabb három öngyilkosságot követtek el Kárpátalján. Mindhárom esetben különböző módjait választották az életből való távozásnak.

A munkácsi járási Dercenben egyik rokona bukkant rá egy 27 éves férfi holttestére. A fiatalember a saját portájának melléképületében akasztotta fel magát. Egyelőre a családtagok sem tudják, mi késztette a magyarországi idénymunkára készülő férfit a szörnyű cselekedetre – közli a megyei belügyi főosztály sajtószolgálata. Egy szolyvai járási településen borotvával vágta el saját nyakát egy 53 éves férfi, s nem élte túl az öngyilkossági kísérletet. Munkácson szintén öngyilkosság következtében vesztette életét egy 39 éves férfi, aki egy ötemeletes tömbház tetejéről vetette magát a mélybe.

A mostani három esettel együtt, a sajtószolgálat közlése szerint, immár 16-ra nőtt az idén öngyilkosságba menekülők száma.

kaszonyi

Katasztrófaelhárítási gyakorlat

Augusztus 6-án a Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma megyei főosztálya katasztrófa-elhárítási gyakorlatot rendezett egy ungvári alakulat bázisán, melyben belügyi egységek és egészségügyisek is részt vettek – közli a főosztály sajtószolgálata. A gyakorlat célja a szolgálatok közötti együttműködés tökéletesítése volt a katasztrófaelhárítás során.

Cigarettát csempészett a kamionos

Az ukrán–szlovák határszakasz Uzshorod határátkelőjén egy Iveco márkájú kamion átvizsgálása során 13 746 blokk Super King márkájú, zárjegy nélküli cigarettára bukkantak a határőrök és a vámosok – közli Ukrajna Állami Határőrszolgálatának sajtószolgálata. A szlovák állampolgárságú járművezető állítása szerint faárut szállított. A határőrök azonban úgy döntöttek, hogy tüzetesen ellenőrzik a szállítmányt. A faáru mögé elrejtett dohányárut a szolgálati kutya szimatának köszönhetően fedezték fel. Jelenleg folyamatban van az ügy kivizsgálása és a csempészáru értékének megállapítása.

B. J.