Hírek

2004. augusztus 13., 10:00 , 187. szám

Betörtek az aknaszlatinai iskolába

Július 30-án reggel az Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola igazgatójának munkahelyére érve tapasztalnia kellett, hogy az iskolába betörtek, s a tolvajok magukkal vitték az egész irodai felszerelést.

"Az épület alsó szintjén elhelyezkedő titkárságra hatoltak be oly módon, hogy kiemelték keretéből az ablaküveget. A tolvajok elvitték a helyiségben talált berendezéseket, azaz egy számítógép-monitort, billentyűzetet, nyomtatót, faxot, fénymásolót s egy tévékészüléket. A betörést jeleztem a helyi és a técsői járási nyomozó szerveknek, akik úgy vélik, profi betörők jártak az iskolában, mivel nem hagytak nyomot maguk után. A tettesek kiléte még nem ismeretes, az ügyben folyik a nyomozás"– tájékoztatta lapunkat Benedek Imre iskolaigazgató.

-lia-

Kevesen házasodnak

Az év eleje óta Ukrajnában mintegy 800 ezer bejegyzést eszközöltek az anyakönyvi hivatalok.Ungváron például a korábbi években átlagos 900 házasságkötéssel és 450 válással szemben idén eddig 268 házasságkötést jegyeztek be. A válások száma nem csökkent számottevően.

B. J.