Műtétre vár egy ötéves kisfiú

Segélykérés

2004. augusztus 13., 10:00 , 187. szám

A beregszászi járási Nagymuzsalyban szemsérülést szenvedett egy ötéves kisfiú. A tíz gyermeket nevelő Varga házaspár Odesszában is műttette már gyermekét, az ősszel esedékes újabb operációra azonban nincs pénze az amúgy is szűkösen élő családnak.

A történet idén februárban kezdődött, amikor Róbert egy vasszeggel felsértette jobb szemét. Egy éles fémszilánk került a szemébe, amit csak műtéti úton lehetett eltávolítani. Robit Odesszában is operálták, a költségeket akkor egyházak, magánszemélyek, vállalatok felajánlásaiból fedezte a szegény sorsú család.

"Fiunk bal szeme sem egészséges, ahhoz, hogy legalább részben lásson, legkésőbb ősszel ismét műteni kellene. Az eddigi kezelések is rengeteg pénzt emésztettek fel, sokba került a vonatjegy, a kórházi bejelentkezés, az ilyen-olyan gyógyszer. Jelenleg csak a férjemnek és idősebb fiaimnak van munkahelye, de ők is keveset keresnek. Tíz gyermeket nevelünk, önerőből nem tudjuk tovább kezeltetni Robit" - mondja Varga Zsuzsanna, a szerencsétlenül járt gyerek édesanyja.

A családnak 3000 hrivnyára lenne szüksége a költségek fedezésére.

Az önkéntes felajánlásokat a Privatbank beregszászi 4. számú kirendeltségében lehet befizetni, számlaszám: 26209799267414, EDRPOU 22104007, MFO 312464. A sérült gyermek édesapja, Varga József nevére nyitott személyi számla száma: 0003711067. A család címe: Nagymuzsaly, Kossuth u. 15.

Fischer Zsolt