Tiszaújhely: Megadták a módját

Először volt falunap Tiszaújhelyen

2004. augusztus 13., 10:00 , 187. szám

A nagyszőlősi járási Tiszaújhelyen először tartottak falunapot augusztus 8-án. A programszervezésből nagyon sokan kivették részüket, az egész napos rendezvényen volt képkiállítás, sportvetélkedő, kulturális műsor és zene minden mennyiségben.

A helyi általános iskolában kisebb kirakodóvásár fogadta a vendégeket. A falu sportpályáján reggel 9 órától népes közönség előtt zajlottak a különböző sportvetélkedők. A szkanderverseny győztese Gacs István lett, súlyzóemelésben Romanec József bizonyult a legerősebbnek, s volt még ezenkívül tizenegyesrúgás, kötélhúzás, zsákugrás is. Barátságos futballmérkőzést játszott a helyi válogatott és a tiszaújlaki Légiós csapat, mely utóbbi 2:0 arányban meg is nyerte a találkozót.

Az iskolában a tiszaújhelyi születésű Uelszkij Viktor festőművész egyéni tárlatát, valamint Győri Miklós magángyűjtő régiségeit tekinthették meg az érdeklődők. Ugyancsak nagy sikert aratott a falu történetét régi fényképek alapján bemutató rendhagyó kiállítás.

A hivatalos megnyitón Zelik Ferenc, a község polgármestere üdvözölte a jelenlévőket, megköszönve a falu lakosainak, vállalkozóinak a rendezvény lebonyolításához nyújtott segítséget, majd ünnepélyesen megszentelték az új búzából készült kenyeret.

Ünnepi műsort adtak a Tiszaújhelyi és Tiszaújlaki Művészeti Iskola növendékei, a Tiszaújlaki Táncegyüttes, a tiszaújhelyi kultúrház hagyományőrző csoportja, továbbá Báthory Lívia ukrán esztráddalokkal, Sándor Mihály tréfás rigmusokkal szórakoztatta a közönséget. Koncertezett az Integrál együttes, majd a tombolajáték főnyereményeként egy kerékpár is gazdára talált.

Fischer Zsolt