Közel 900 gyerek pihent a KMPSZ táboraiban

Lezárult a táboroztatás

2004. augusztus 20., 10:00 , 188. szám

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség évek óta szervez nyári táborokat a kárpátaljai magyar gyerekeknek. A táborozók száma évről évre gyarapszik: 2002-ben 612, 2003-ban 752, idén 857 gyerek vett részt a júniustól augusztusig szinte hetente zajló táborokban.

Az idei KMPSZ-táborok sorát a múlt héten befejeződött Abacus matematikai tábor zárta, amely 60 fiatal matematikusnak nyújtott hasznos kikapcsolódási lehetőséget. A legnépszerűbb ezúttal is a tiszapéterfalvai ének-, zene-, néptánc- és kézműves tábor volt, ahol 140 gyerek tölthette aktív pihenéssel a nyár egy részét. Beváltotta a hozzá fűzött reményeket az idén első alkalommal megrendezett salánki Mikes Kelemen Hagyományőrző Alkotótábor is, ahol 74 gyerek tanulta őseink mesterségeit. Az angol nyelvű bibliatáborban 120, a nagydobronyi természetvédelmi és természetismereti sátortáborban további 93 fiatal vett részt. Az anyanyelvi Irka-tábort idén tizedik alkalommal szervezte meg a Pedagógusszövetség, s a jubileumi tábornak 73 résztvevője volt.

Griczáné Varcaba Ildikó, a KMPSZ módszertani szaktanácsadója kérdésünkre elmondta: a táborok rendben zajlottak, vezetőik-szervezőik sokat dolgoztak azért, hogy a gyerekek biztonságban pihenhessenek és hasznos ismereteket szerezzenek.

V. N.