Tragikus mérleg: 1 halott, 12 sérült

Magyarországi kisbusz balesete Rahón

2004. augusztus 20., 10:00 , 188. szám

Augusztus 12-én súlyos közlekedési baleset történt Rahó közelében, ahol egy magyarországi turistákat szállító DAF-B típusú kisbusz áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy KrAZ teherautóval. A balesetben egy ember életét vesztette, tizenketten pedig megsérültek.

A kisbuszban 14 nyíregyházi illetőségű magyar állampolgár utazott, zömében 20-30 év közötti fiatalok, akik aznap lépték át Tiszaújlaknál a magyar-ukrán határt, s úti céljuk az Ivano-Frankivszk megyei üdülőközpont, Jaremcsa volt.

A Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma megyei főosztálya sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a sérülteket a rahói járási kórházba szállították. Egy utas életét nem tudták megmenteni az orvosok: a 41 éves férfi másnap belehalt sérüléseibe. Az életben maradtak közül hárman súlyos, kilencen könynyebb sérüléseket szenvedtek, egy utas pedig sértetlenül úszta meg a balesetet.

Az MTI tájékoztatása szerint szombaton hatan saját gépkocsijukon térhettek vissza Magyarországra, négy embert mentőautóval a nyíregyházi kórházba szállítottak, míg két súlyos beteget péntek éjszaka, illetve szombaton a Magyar Országos Mentőszolgálat mentőhelikopterével szállítottak át a debreceni Kenézy kórházba.

A kisbusz utasainak elmondása szerint a balesetet valószínűleg járművük meghibásodása okozta.

Baráth József