Falunapok: Esőben is mulattak

2004. augusztus 27., 10:00 , 189. szám

A meg-meginduló eső sem szegte kedvét vasárnap a falunapi rendezvények közönségének. A Nagyszőlősi járásban Tiszapéterfalva és Verbőc, a Munkácsi járásban Barkaszó, a Beregszászi járásban Mezővári és Halábor apraja-nagyja ünnepelt. Zápszonyban hétfőn rendeztek falunapot.

Verbőcön harmadízben rendeztek falunapot a tanács és a helyi vállalkozók szervezésében. Az eső ellenére sokan gyűltek egybe a falusi kultúrház előtt, ahol a helyi közép- és művészeti iskola növendékei, valamint salánki fiatalok szavaltak és táncoltak. A kicsinyek örömére a vattacukor és az egyéb finomságok mellett cirkuszi előadásra is jegyet válthattak a szórakozni vágyók. A tombolán mikrohullámú sütőt, fényképezőgépet, teáskészletet is nyerhettek a szerencsések. A falunap hajnalig tartó táncmulatsággal ért véget, melyhez a talpalávalót a helyi zeneiskola tanárai szolgáltatták.

Zápszonyban 15. alkalommal került megrendezésre az új kenyér ünnepe, melyen Szent István államalapító királyunkról is megemlékeztek. Az ünnepi műsor keretében felléptek a helyi művelődési ház tánckara, az általános iskola táncköre, az óvodások, valamint a magyarországi tiszaszalkai általános iskola Andrássy Katinka művészetoktatási intézményének növendékei. Ezt követően számos ügyességi vetélkedőre, tizenegyesrúgó-tornára, valamint tombolasorsolásra került sor. Nem maradhatott el a már hagyományossá vált tűzijáték sem, majd kezdetét vette a hajnalig tartó mulatság.

V. N. - B. J.