"Szülőföldem szép határa..."

Médiafesztivál Ungváron

2004. augusztus 27., 10:00 , 189. szám

Augusztus 18. és 21. között hatodik alkalommal rendezték meg Ungváron a címben szereplő elnevezéssel a Nemzetközi Televíziós és Rádiós Fesztivált. Az idei megmérettetésre 10 országból 160 pályamunka érkezett.

Kárpátalján idén hatodszor találkoztak a kelet- és közép-európai kisebbségek televíziósai és rádiósai, hogy bemutassák alkotásaikat, kapcsolatokat teremtsenek, megosszák tapasztalataikat. Ezúttal a Kárpátalján több mint ezer éve élő magyarság hagyományai álltak az esemény kulturális programjának középpontjában, s a rendezvényhez kapcsolódó műsorok helyszíne lehetett Beregszász is.

A fesztiválra benevezett filmeket és rádióműsorokat két héttagú nemzetközi szakmai zsűri bírálta el. Az ungvári televízió és rádió magyar szerkesztősége által benevezett pályamunkákat több különdíjjal jutalmazták. Különdíjban részesült tévés kategóriában a "Beszélő fák", Kovács Géza és Vass Tamás filmje, valamint Sterr Attila "Katyó", Tokár Károlyról készült portréfilmje is. A Duna Televízió Régió Ungvár c. magazinműsoráért a Magyar Televízió, valamint a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusának díját és a HTMH különdíját Kulin Zoltán főszerkesztő vehette át. Végül Petykó Ágnes szerkesztő a rádiós kategóriában részesült különdíjban.

Váradi Natália