Tiszapéterfalva: A templom rendeltetéséről

Templomszentelés Tiszapéterfalván

2004. szeptember 3., 10:00 , 190. szám

A tiszapéterfalvai református gyülekezet hálaadó istentisztelettel örvendett a helyi református templom megújulásának augusztus 29-én.

Az eseményen jelen volt Horkay László, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke, Gulácsy Lajos nyugalmazott püspök, Zán Fábián Sándor egyházkerületi főjegyző, Seres János, Máramaros–Ugocsa Egyházmegye esperese, továbbá számos református gyülekezet lelkipásztora és küldöttsége.

2003 őszén a gyülekezet önerőből felújította a templom külsejét, majd a belső felújításhoz is hozzáláttak. A további munkálatokat a helyiek anyagi hozzájárulása mellett külföldi adományozók is segítették. Idén nyárra új vakolat és fehér festés került a belső falakra, felújították a teljes templombelsőt.

A vasárnapi ünnepi alkalmon Hunyadi Attila helyi református lelkész szólt a templom történetéről és számolt be a renoválásról. Horkay László püspök ünnepi igehirdetésében kiemelte, hogy a templom rendeltetése az Istennel való kapcsolat megtartása. "A templomnak fontos feladata van az egyházközség életében. A helyi gyülekezet adakozásának, áldozatos munkájának meglett az eredménye, így ma méltán nevezhetjük az Úr házának e templomot. Mert kell egy hely, ahol békességet nyertek, és Isten szól hozzátok" – fogalmazott a püspök.

A vendéglelkészek igékkel méltatták az ünnepet, majd a helyi hittanosok versekkel, a KRISZ együttese énekszóval tette emlékezetessé az eseményt.

-ferenczi-