Váltságdíj egy üzletemberért

Sikeres túszszabadítási akció

2004. szeptember 3., 10:00 , 190. szám

A szervezett bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó kárpátaljai megyei főosztály és a lembergi városi nyomozóosztály közös akciója eredményeként kiszabadították a lembergi bűnözők által elrabolt, s több mint két hétig fogva tartott kárpátaljai vállalkozót.

A Belügyminisztérium sajtószolgálatának közlése szerint az emberrablás hátterében üzleti nézeteltérések húzódhattak meg, a lembergiek 17 ezer USA-dollárt követeltek kártérítés gyanánt egy üzlet meghiúsulása miatt. Mivel a vállalkozó nem fizetett, ezért elrabolták és Lembergbe szállították.

Barátai már hozzáláttak a váltságdíj összegyűjtéséhez, amikor egy nap a túszt őrző két őr berúgott és elaludt. A fogva tartott vállalkozó ekkor óvatosan elővette mobiltelefonját, és felhívta feleségét, aki azonnal riasztotta a rendőrséget. A hatóságoknak még aznap sikerült kiszabadítaniuk a férfit.

Az ügyben bűnügyi eljárás indult, a rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket, akik egyes források szerint külföldön rejtőzködnek az igazságszolgáltatás elől.

Baráth József