Könnyűzenei fesztivál Beregszászban

X. Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozó

2004. szeptember 10., 10:00 , 191. szám

Tizedik alkalommal rendezték meg a kárpátaljai magyar zenészek találkozóját szeptember 5-én Beregszászban. A művelődési ház előtt felállított szabadtéri színpadon a kárpátaljai magyar könnyűzene kitűnő előadói és zenészei szórakoztatták a nagyszámú közönséget. A többórás színes műsorban magyar és külföldi slágerek, örökzöld dallamok és mai diszkószámok csendültek fel.

A Zenésztalálkozó tíz évvel ezelőtt, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) kezdeményezéseként indult útjára, majd a szervezők kitartó munkája révén szép hagyománnyá és a kárpátaljai magyar zenei élet legnépszerűbb eseményévé nőtte ki magát.

Az idei találkozó résztvevőit Imre József, a Beregszászi Városi Tanács Művelődési, Ifjúsági és Sportfőosztályának vezetője és Horkay Sámuel, a KMKSZ Beregszászi Alapszervezetének elnöke köszöntötte, illetve kívánt tartalmas szórakozást a közönségnek.

A zenei fesztivál szinte állandó résztvevőjeként idén is színpadra lépett a KMKSZ munkácsi kisegyüttese, a nagydobronyi Color, a halábori Bózsár, a beregszászi Integrál együttes és Pitkin, valamint a munkácsi Nosztalgia Szalonzenekar. Az utóbbi években feltűnt fiatal zenészek közül a Háger Sándor és Laskoti Renáta duó, valamint Pinczés Anzselika és Seres Tímea énekesek szórakoztatták a közönséget. Külön figyelmet érdemel ifj. Szatmári Károly, akinek szaxofonjátéka a közönségsiker mellett a zenésztársak elismerését is kivívta.

"Közönségszórakoztató zenei fórumnak szántuk ezt a fesztivált. Célja, hogy a kárpátaljai magyar könnyűzenei élet képviselői évente egyszer alkalmat kapjanak a bemutatkozásra, az egymással való találkozásra. A fesztivál létjogosultságát igazolja, hogy immár tizedik alkalommal vagyunk így együtt, továbbá, hogy a nagy múltú együttesek mellett évről évre fiatal tehetségek is felbukkannak, akik szintén igényt tartanak az efféle megmérettetésre, a közönséggel való találkozásra" - nyilatkozta lapunknak Riskó György főszervező, a KMKSZ kulturális titkára.

A Zenésztalálkozót támogatta a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, szervezői a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és a Beregszászi Művelődési Központ munkatársai voltak.

P. Zs.