Tiszapéterfalva: 33 elsős tett fogadalmat

Jubileumi tanévnyitó Tiszapéterfalván

2004. szeptember 10., 10:00 , 191. szám

Az elmúlt vasárnap nyitotta 10. tanévét a Tiszapéterfalvai Református Líceum. Az ünnepi istentiszteleten a líceum tanárai és diákjai mellett számos szülő és helyi gyülekezeti tag is részt vett.

Igehirdetésében Seres János, Máramaros-Ugocsa Egyházmegye esperese kifejtette: a gyermeknevelés egyben a következő nemzedék tanítása, formálása is. A szülők, keresztszülők és pedagógusok közös nagy felelőssége, hogy életük, minden döntésük és tettük a fiatalok Istenben való nevelését szolgálja - hangsúlyozta az esperes.

Az elsős diákokat és a szülőket Tusa Bocskai Ibolya, az intézmény igazgatója köszöntötte. Mint mondta, Istené a dicsőség, hogy a 10 éves tiszapéterfalvai líceum idén is új diákokkal gazdagodott, hogy eddigi végzősei mind megállták a helyüket a tanulásban, a munkában, a magánéletben. Az igazgató örömmel üdvözölte a líceum új pedagógusait: Balázs Zoltán matematikatanárt és Tar László hitoktatót, akik néhány éve még maguk is a líceum diákjai voltak.

A 33 elsős eskütétellel fogadta: szorgalmas diákok lesznek, igyekeznek megfelelni a líceum, az egyház és szüleik elvárásainak. Az idei végzősök énekszóval, versekkel üdvözölték az elsősöket, akik végül egy-egy Szentírást kaptak ajándékba.

Ferenczi Katalin