Ungvár: A háztetőket járja

Rendkívüli eset

2004. szeptember 10., 10:00 , 191. szám

Furcsa bejelentés érkezett az ungvári tűzoltókhoz szeptember 3-án - egy nyolcemeletes tömbház lakói jelentették, hogy a szemközti épület tetejének szélén egy ember jár-kel fejére húzott polietilénzacskóval. Attól tartottak, az illető a mélybe akarja vetni magát.

A Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma megyei főosztálya sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a tűzoltók, a mentőosztag, valamint a különböző biztonsági és mentőszolgálatok pillanatokon belül a helyszínre érkeztek, ám lentről senkit sem észleltek a tetőn.

Amikor a biztonság kedvéért a tetőt is ellenőrizni akarták, kiderült, hogy a tető és a nyolcadik emelet közötti technikai szinten a tetőajtót nem belülről, hanem kívülről reteszelték el. Ekkor két tűzoltó létrán felmászott a tetőre, ahol egy zavart állapotú férfira bukkantak. A 24 éves fiatalember menekülni próbált, ám sikerült feltartóztatni. Mivel egy tubus ragasztóra bukkantak nála, továbbá, figyelembe véve, hogy zacskóval a fején sétált a tetőn, a megyei narkológiai gondozóba szállították kivizsgálásra.

-kaszonyi-