Bátyú: Falunap másodszor

2004. szeptember 24., 10:00 , 193. szám

A vasárnapi falunapi ünnepséget református istentisztelet előzte meg, melyen Szántó János helyi református lelkész hirdette az igét. Ezt követően a kultúrház előtti téren Beregszászi Ferenc polgármester köszöntötte a meghívott vendégeket és az egybegyűlteket. Üdvözölte még a bátyúiakat a falunap alkalmából Szentpéteri Bertalan, a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusának konzulja, Simon József, a Középnyírségi Önkormányzati Fejlesztési Társulás elnöke, valamint Szanyi Lászlóné, a magyarországi Levelek, Bátyú testvértelepülésének polgármesterasszonya, valamint Orosz Sándor, a Beregszászi Járási Tanács elnökének helyettese.

Az ünnepi műsor első részében a helyi iskolák növendékei léptek fel, majd a Zaporizzsjai Állami Cirkusz társulata tartott előadást, s a bátyúi művelődési ház együttese szórakoztatta az egybegyűlteket.

A továbbiakban barátságos mérkőzést játszott Bátyú és Levelek labdarúgócsapata, s a szurkolók tizenegyesrúgó-versenyre is benevezhettek. A merészebb gyerekek kipróbálhatták magukat az aszfaltrajzversenyen és tátikában. Szépségversenyt és tombolasorsolást is rendeztek, melynek főnyereménye a Vita étterembe szóló kétszemélyes vacsorameghívás volt. A népünnepély táncmulatsággal ért véget.

-lia-