Nyári élményeink

Olvasói levél

2004. október 1., 10:00 , 194. szám

Miután a 2002-2003-as tanévben a Szolyvai 2. Számú Általános Iskola 1. osztálya a Balatonhoz kirándult, Urbán Árpád magyar országgyűlési képviselő segítségével ez év augusztusában ismét lehetőség nyílt arra, hogy a 2. osztály és az azóta indult újabb 1. osztály kisdiákjai Magyarországon töltsenek el néhány napot.

Augusztus 9. és 15. között az Őrhalmi Általános Iskola adott otthont a 20 vendég kisgyereknek, akik a néhány nap alatt Magyarország számos látványosságával megismerkedhettek. A Balassagyarmati Polgármesteri Hivatalban például Lombos István polgármester személyesen fogadta a messziről érkezett gyerekeket, akik a továbbiakban megtekinthették Széchény, Hollókő nevezetességeit, valamint Budapesten a Parlamentet. A legizgalmasabb látnivalót természetesen a budapesti Állatkert jelentette, de felejthetetlen élmény volt a Dunakanyar, s a Balaton-parti strandolás is.

A hazautazást követően a magyar Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma támogatásával idén második alkalommal rendeztek iskolánkban anyanyelvőrző tábort augusztus 16. és 22. között. A táborban sok új éneket, szókincsfejlesztő gyermekjátékot sajátíthattak el a gyerekek, ebéd után pedig barkácsolás, kézimunka, festés, színjátszás, vetélkedő következett. A táborozók közös kiránduláson is részt vettek. Vendégünk volt a rákosi hittanos csoport 9 tagja is. Meghívásukkal ugyancsak az volt a cél, hogy hozzásegítsék a kisiskolásokat a magyar nyelv tanulásához, gyakorlásához.

A gyerekek tehát rengeteg élménnyel gazdagodva térhettek vissza az iskolapadokba, s kezdték el a 2004-2005-ös tanévet.

A szolyvai 2. sz. általános iskola nevében

Duliskovics János szülő