Továbbra sincs igazgató

Beregrákos: a helyzet változatlan

2004. október 8., 10:00 , 195. szám

Közel egy éve nincs igazgatója a Beregrákosi Általános Iskolának, s egyelőre úgy tűnik, remény sincs a helyzet megoldására.

Mint arról múlt év októberében lapunk is beszámolt, a Beregrákosi Általános Iskola megüresedett igazgatói posztjára a munkácsi járási oktatási osztály Dmitro Logojdát, a település egykori polgármesterét nevezte ki. A szülők mély felháborodással fogadták a döntést, és nem engedték gyermekeiket iskolába. Dmitro Logojda a tiltakozás hatására egy nappal a kinevezését követően lemondott, azóta "ideiglenesen" Molnár Béla igazgatóhelyettes látja el az intézmény vezetésével járó teendőket.

A nyár folyamán az iskolában a szülők segítségével elvégezték a szükségessé vált felújításokat, hogy szeptemberre tiszta, szép tantermek várják a 184 diákot, köztük a 20 elsőst.

"Elkezdtük a tanévet, mert a gyerekeknek tanulniuk kell - mondja nagyot sóhajtva Molnár Béla. - A tantestületben ugyanakkor kicsit bizonytalan a hangulat, már mindenki nagyon szeretné, ha mihamarabb rendeződne ez az áldatlan helyzet."

Arra a kérdésre, hogy miért nincs még mindig kinevezett igazgatója a tanintézménynek, az igazgatóhelyettes sem tudja a választ: "Ezt az illetékes szervektől kellene megkérdezni, én végzem a munkámat. Egy biztos: az elmúlt idők hercehurcáját követően nagyon meggondolnám, hogy egyáltalán elvállaljam-e az igazgatói állást, ha felkérnének."

Tovább húzódik tehát a beregrákosi iskola ügye. Sokan belefáradtak már a huzavonába, de remélik, hogy előbb-utóbb azért mindenki számára kedvezően ér véget az ügy.

-vn-