Szolyva: "Szolgáljatok az Úrnak örvendezéssel"

Hálaadó istentisztelet Szolyván

2004. október 29., 10:00 , 198. szám

Szolyván felújították azt az egyházi tulajdonú épületet, mely a helyi református gyülekezet imatermének, a református óvodának, valamint a helyi magyar iskolának ad helyet. Október 24-én ennek örömére tartottak hálaadó istentiszteletet a megújult imateremben.

A külső felújítást a dunakeszi református gyülekezet támogatta. Az ünneplőket Horkay László, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke üdvözölte, a külföldi támogatóknak Reőthy János, Szolyva polgármestere mondott köszönetet.

"Szolgáljatok az Úrnak örvendezéssel" - idézte a 100. zsoltárt igehirdetésében Debrecenyi Károly István dunakeszi lelkipásztor. "A munka, a szolgálat akkor válhat örömmé, ha az Úrnak végezzük, az Urat szolgáljuk általa. Ezért mondjuk tiszta szívből: Istené legyen a dicsőség ezért az óvodáért, ezért a gyülekezeti házért. Ezért öröme a segítőnek az értetek hozott áldozat" - mondta az igehirdető.

Szolyva város történetéről, a református gyülekezet megalakulásáról, mai életéről Horkay László beszélt. "A gyülekezet 1995. augusztus 1-jén választott presbitériumot, gondnokot. A szolyvai református gyülekezetnek ma 94 tagja van. Működik a református óvoda, a magyar iskola. Ezért hálát kell adnunk az Úrnak" - mondta a püspök.

A református közösség nevében Gerzsenyi Ibolya óvodavezető és Demjén Barna gyülekezeti gondnok mondott köszönetet a dunakeszi gyülekezet támogatásáért. Vjacseszlav Murza helyi református lelkipásztor ukrán nyelven szólt az egybegyűltekhez. A helyi iskolás gyerekek verses-énekes műsorral készültek. A Himnuszt követően Horkay püspök megáldotta az egybegyűlteket.

Fischer Zsolt