A piac fellendülésére várnak a halászok

Kemény munka, szerény kereslet

2004. november 5., 09:00 , 199. szám

Hagyományosan októberben folyik halastavainkon a lehalászás. A megye legnagyobb halászati vállalkozása, a Kárpátaljai Halászati Kombinát Rt., melynek halastavai közel 700 hektáros területet foglalnak el, szintén a keresletnövekedésben reménykedik.

Vaszil Olekszik, az Rt. elnöke a Kárpátalja kérdésére elmondta, idén mintegy 350 tonnányi hal lehalászását tervezik, ami 30 tonnával haladná meg a múlt évi mennyiséget. A haltömeg jelentős részét a busa és a ponty teszi ki, de mintegy 10-10 tonnányira tehető a lehalászandó csuka és a harcsa, illetve 7-re a pisztráng mennyisége.

A halászok évente akár 1000 tonna halat is lehalászhatnának, mint ahogy az 1990 előtt megszokott volt, ám a kereslet alaposan megcsappant, a lakosság vásárlóerejének csökkenése miatt jelenleg csupán a fenti mennyiség negyede-fele értékesíthető. Egy évtizeddel ezelőtt a lakosság mellett jelentős felvevőpiacot jelentettek a szanatóriumok, éttermek, közétkeztetési vállalatok is, ám mindez ma már a múlté. Tavaly például csupán 204 tonnányi halat értékesített a vállalat, így majdnem 100 tonnányi halat vissza kellett engedni a teleltetési helyükül szolgáló gorboki halastóba.

A kombinát manapság jobbára abból kénytelen megélni, hogy a városok utcáin, piacain egyenesen járműveiről kínálja a halat a vásárlóknak. Míg a 80-as években például Beregszászban naponta 1,5 tonna hal kelt el, ma jó, ha 150 kilogrammnyi fogy. Hasonló a helyzet Ungváron is, ahol korábban 3 tonna hal is vásárlóra talált naponta, jelenleg pedig 300 kilogrammnyit is nehéz értékesíteni.

Manapság a vékonyabb pénztárcájú vásárlók a busát, a valamivel tehetősebbek a pontyot részesítik előnyben. Ami az árakat illeti, a busa kilogrammonként 5, a ponty 11, a harcsa 16, a csuka 12, a pisztráng pedig 36 hrivnyába kerül. Az árak alakulása nagyban függ a takarmány árától is, így a gyenge tavalyi búzatermés miatt idén egy-két hrivnyával, egyes halfajok esetében pedig ennél is nagyobb mértékben nőttek az árak. Ugyanakkor Vaszil Olekszik szerint, ha megmarad a búza és a táp jelenlegi ára, s nem növekednek tovább az üzemanyagárak, 2005-ben a halárak csökkenése várható, a pontyé például 9 hrivnyára eshet vissza.

Aznap, amikor felkerestük a halgazdaságot, éppen a 200 hektáros alapterületű fornosi tavon folyt a lehalászás. Az öttagú halászcsapat egy 250 méter hosszúságú hálót húzott végig két csónakkal a tavon, több tonnányi halat zsákmányolva. A húsz éve halászként dolgozó Szerhij Rosko, a fornosi halászati részleg vezetője elmondta: naponta egy húzással mintegy 6-7 tonna halat halásznak le, de voltak olyan évek is, amikor 12-15 tonnányi volt a zsákmány.

Nehéz a halász munkája, ráadásul a fizetés sem túl nagy – 325 hrivnya –, meséli Darcsi Emil, de aki megszerette ezt a szakmát, már nem tud meglenni nélküle. Ilyenkor, ősszel bizony nem kellemes a jéghideg vízben állni a hálót húzva, s emiatt sok halásznál jelentkeznek idővel a derék- és egyéb ízületi bántalmak. Nem is bírja mindenki a nagy fizikai megterhelést és a mostoha időjárási körülményeket, de azért ma sem fenyegeti a kihalás a halászmesterséget.

B. J.